Automati za upravljanje optjecajem odjeće

Zosia - automat za prihvaćanje odjećeAutomati za upravljanje optjecajem odjeće

Zosia - automat za prihvaćanje odjećeAutomati za upravljanje optjecajem odjeće

Zosia je kombinacija sustava nadzora nad cirkulacijom odjeće s automatom za prihvatanje odjeće od zaposlenika. Neovisni uređaj Zosia evidentira i šalje informacije u glavnu bazu za prihvaćanje odjeće, njenu količinu i vrijeme date operacije. Pristup odlagalištu je moguće samo za odjeću koja je registrirana u sustavu, a pristup unutrašnjosti odlagališta zaštićen je šifrom i ključem.

zona za korisnike

Pristup tehničkim specifikacijama i drugim materijalima, dopušten je samo registriranim korisnicima.

Prijava

opis proizvoda

Zosia- samotnica, kao što ime upućuje je neovisan, potpuno kompjuteriziran uređaj za primanje i evidentiranje odjeće koja posjeduje „tagove” oznake. Rješenje koje ide u susret kupcima koji imaju svoje sustave evidencije i izdavanja odjeće ali im nedostaje pouzdan sustav kontrole prihvaćanja ili bi željeli pojednostaviti proces i učiniti ga prikladnijim za korisnike. Zosia je vrsta odlagališta koje je opremljeno sa: računalom, čitačem tagova i zaslonom. Zahvaljujući internetskoj vezi ima pristup bazi podataka i evidencije odjeće koja se nalazi u optjecaju. Ubacivanje se vrši u standardna kolica koja su postavljena unutar automata kako bi se maksimalno pojednostavilo i racionaliziralo rukovanje uređajem. Zosia je u stanju primiti između 250 i 300 komada odjeće. Njegove dimenzije su: širina 95 cm, visina 200 cm i dubina 100 cm.

Profesionalno upravljanje prometom odjeće

Automat Zosia putem interneta preuzima podatke iz baze podataka za izdanu odjeću. Koristi se za evidentiranje prihvaćene odjeće i brzog prihvaćanje takve odjeću. Uređaj prihvata samo onu odjeću koje se pojavljuju u sustavu. Ako netko želi ubaciti označenu odjeću, ali koja ne postoji u bazi podataka, uređaj neće dopustiti takvu operaciju. Prihvaćanje odjeće snima se digitalnom kamerom koja je montirana unutar uređaja, a zapis te operacije ostaje u memoriji upravljačke jedinice uređaja. Korištenje uređaja Zosia, kao dopuna postojećeg sustava donosi niz prednosti:

 

  • Značajno ubrzanje procesa predavanja odjeće
  • Mogućnost smještaja na bilo kom mjestu bez uzimanja velikog prostora
  • Uređaj radi 24 h tijekom 7 dana u tjednu, što je veoma važno za nestandardno radno vrijeme
  • Sustav ne zahtijeva operatora procesa, nema potrebe uključivanja dodatnog osoblja.
  • Potpuna kontrola svega što je potrebno po pitanju asortimana, očekivanja na preuzimanje i pranje
  • Niski troškovi korištenja
  • Pouzdanost

PRINCIP RADA

Rukovanje je vrlo jednostavno. Do čitača tagova treba približiti oznake odjeće koju želimo vratiti. Slijedi učitavanje informacija sadržane u oznaci, a na zaslonu se pojavljuje informacija o datom komadu odjeće, otvara se poklopac odlagališta i zaposlenik može ubaciti određeni komad odjeće. Istovremeno se vrši video snimanje, što je vidljivo i na glavnom zaslonu. Nakon ubacivanja odjeće informacije se šalju u sustav, a na zaslonu automata Zosia „broj odjeće u odlagalištu” povećava se za 1.

schemat-obiegu-prania

Go to top