Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek

Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek 7Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek

Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek 7Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek

Automat za izdavanje i prihvaćanje Mietek

„Mietek” je kombinacija automatskog ormara za izdavanje opremljenog softverom za upravljanje. Ovaj sustav rješava probleme vezane uz izdavanje, prihvaćanje i evidentiranje vrijednih električnih alata i kontrolno-mjernih uređaja u blizini radnih mjesta. Pomoću ovog uređaja moguće je izdavati i primati OZO većih dimenzije.

zona za korisnike

Pristup tehničkim specifikacijama i drugim materijalima, dopušten je samo registriranim korisnicima.

Prijava

opis proizvoda

Szafki na narzdzia 4

Automat Mietek daje široke mogućnosti prilagodbe dimenzijea pretinaca za specifične potrebe kupaca. Automat je sastavljen od segmenata (nastaju kao dva spojena stupca), koji se mogu slobodno međusobno sastavljati. Segmenti su dostupni u dvije veličine pogodne za određene zadatke. Segmenti su projektirani tako da mogu izdavati i prihvaćati alate (alat-automat) koji su nešto duži, kako bi se moglo u njih smjestiti najveći broj standardnih uređaja, a širina vrata iznosi 457 mm. Postoje dvije vrste visina vratašaca 120 mm i 243 mm, ovisno o ciljanom asortimanu alata. Postoji mogućnost izbora visine i broja pojedinih ormarića u cijelom stupcu. U verziji prilagođenoj za izdavanje OZO (OZO-MAT) nema potrebe raditi tako široka vrata i ona su smanjena na 350 mm kako bi se povećao raspoloživi prostor. Pretinci se rade u dvije visine 120 mm i 234 mm, što pruža mogućnost stvaranja ormara koji najbolje odgovaraju potrebama kupaca. Kao i u slučaju ALATO-MATA kupac ima mogućnost odabira bilo koje visinu i broja pojedinačnih ormarića. Ovisno o zahtjevima, možemo proizvesti vrata s vizirom.

Profesionalno upravljanje protokom alata i OZO

Predstavljamo sustav upravljanja ciklusom specijaliziranih alata velike vrijednosti i sredstava OZO čija je prva linija automat „Mietek”. To je kombinacija automata za izdavanje opreme sa softverom za upravljanje. Ovaj sustav rješava probleme vezane uz upravljanje i izdavanja alata i sredstava OZO na radnom mjestu u proizvodnji. Globalno rješenja odgovara na sljedeće potrebe:

 

  • Nadzor nad zaposlenikom i izdavanjem uređaja i alata
  • Sigurnost i dostupnost potrebnih resursa 24 sata dnevno, 7 dana tjedno
  • Osiguravanje dovoljne količine artikala zaštitne opreme i alata blizu radnog mjesta
  • Jedinično ili paketno izdavanje artikala
  • Smanjenje potrošnje
  • Potpuna kontrola izdavanja i primanja alate
  • Analiza i kontrola ukupnog optjecaja (izdavanje, povrat, nabava)
  • Daljinski pristup svim informacijama
  • Automatsko upravljanje nabavkama
  • Automatski nadzor stanja u skladištu

 

PRINCIP RADA

Identifikacija korisnika

Korisnik se prijavljuje približavanjem svoje radne kartice ili unosom koda na zaslonu osjetljivom na dodir. Nakon toga korisnik dobiva pristup artiklima koja su za njega definirani. Osobe koje nemaju ovlaštenja, nemaju pristup artiklima koja se nalaze u distributeru.

Odabir operacije

Korisnik odabire željeni postupak: Preuzimanje, povrat, nadopunjavanje... ovisno o svojim ovlaštenjima. Zatim odabire željeni artikl i veličinu, ako je taj proizvod prisutan u nekoliko varijanti, a zaposleniku nije dodijeljena takva veličina. Sustav otključava odgovarajuće vrata, dajući pristup alatima ili artiklima. Sustav omogućuje, između ostalog, za prikaz sadržaja putem fotografije, opis, raspoložive količine, veličine.

Upravljanje informacijama

Set ormara sa stupovima Mietek je opremljen s računalom klase PC, a kojem pristup ima samo administrator sustava. Opcionalno može biti opremljen sa sustavom za podržavanje napajanja UPS. Mietek ima instaliran vlastiti softver koji se sastoji od tri modula.

 

Sučelje korisnika

Korisničko sučelje je prijazno i jednostavno za korištenje. Jednostavan rad omogućuje maksimalno pojednostaviti i skratiti proces prihvaćanja. Intuitivno sučelje prikazuje uočljive fotografije artikala kako bi se olakšalo pretraživanje. Korisnici koriste industrijske zaslone osjetljive na dodir, koji je dizajniran za rad u teškim uvjetima.

 

Sučelje administratora

Najsnažniji modul sučelja je sučelje administratora. To omogućuje konfigurirati pristup korisniku ili skupini korisnika. Sučelje administratora omogućuje izmjenu podataka o artiklima, zaposlenicima, veličinama, itd. Pomoću tog sučelja, može se konfigurirati ograničenja i izdvajanje artikala po grupama ili za korisnika.

 

Statistika i izvješćivanje

Modul izvješćivanja daje pristup svim sadržajima u sustavu informacija kao što su: povijest preuzimanja, povijest vraćanja, povijest dopunjavanja, povijest oštećenja, popis artikala ispod minimalne količine, popis artikala u tijeku nabavke, primanje robe itd. Modul omogućuje stvaranje individualnih izvješća.

Go to top