Historie og grunnleggende opplysninger

Om bedriften

Konsernet POLONUS som vi er en del av, ble opprettet i 1981. I 2006 ble PSPG Polska sp. z o.o. dannet som et datterselskap. Helt fra begynnelsen og frem til nå fokuserte vi først og fremst på et bredt forstått HMS-område. I periferiene av vår virksomhet ligger salg av HMS-produkter, vi er til og med hoveddistributør av en rekke globale varemerker for det polske markedet. Men kjernen av det vi gjør, er operativsystemer. Som de første i verden begynte vi å utvikle et helhetlig system som omfattet alle spørsmål angående HMS-produkter både i store og middels store bedrifter – på en tid da hovedproblemet var mangel på datamaskiner i de fleste bedriftene. En del av dette komplette systemet er automater for utlevering av HMS-produkter.

Vårt første prototype av Kazik – et apparat for utlevering av produkter for personvern, ble laget i 2007 i samarbeid med franske konstruksjonsbyråer. Siden da arbeidet vi ustanselig for å forbedre maskinens drift og først og fremst dens operativsystem slik at begge disse elementene kan fungere best som mulig. Samtidig utvidet vi muligheter for tilpasning av Kazik til behov av størst mulig gruppe krevende kunder. Vi satte stor fokus på automatisering og uavbrutt omløp av produkter, og dessuten utviklet vi et operativsystem og en automat for utlevering og mottak av verktøy Mietek.

Med vår nye erfaring i utvikling av operativsystemer og automater, la vi merke til en nisje i bransjen av vaskeritjenester. Siden 2013 har vi laget systemløsninger som hjelper vaskerier med kontroll over og optimalisering av omløp av klær på alle etappene. Vi er den eneste polske helt uavhengige produsenten av automater for utlevering og mottak av klær og blant få i Europa. Våre løsninger har anvendelse for operasjonsklær spesielt i sluser på sykehus der det er veldig høye krav for renhet og sikkerhet. Automatene våre blir også brukt på bedrifter der klær har flere funksjoner enn bare arbeidstøy.


 

Go to top